Quick U14 wint Flamingo toernooi in superover, met hulp van R&W

Gepubliceerd op 17 augustus 2015 door Krijn Vrolijk

Hieronder verslag door Pam Leenheers.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 6.45 gaat de wekker, en dat is weer even wennen op dit tijdstip in de ochtend met nog een ruime week vakantie te gaan. Bovendien regent het; zou het wel doorgaan? Toch is het alle zeven U14-ers, drie moeders én Tim gelukt om 7.45 weer paraat te staan op Quick en vertrekken we richting Haarlem. Na wat omzwervingen vanwege haperende navigatiesystemen, lukt het ons toch om R&W te bereiken. Gelukkig mag er ook nog even worden ingebat en ingebowld, want een aantal kinderen is vers terug van de vakantie en heeft weken lang geen bat in handen gehad.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd (20 overs) treden we aan tegen Bloemendaal. De wedstrijd start niet gunstig, want Daan gaat als golden duck uit. Hubert houdt het vol tot de 5de over met 4 runs. Vervolgens houdt Kasimir het iets langer vol met 11 runs. Govert gaat retired op precies 30. Isabel en Menno worden allebei vrij snel gebowld. Feyo gaat Not Out en Menno mag er nog een tweede keer in volgens afspraak.

In de tweede innings wordt de tegenstander twee keer gebowld door Menno en Daan en twee keer uitgevangen door Hubert en Menno.  Met een score van 1 voor 5 en twee maidens is Menno de sterkste bowler in deze wedstrijd. Ondanks dat we 7 tegen 9 spelen, lukt het Quick toch te winnen met 65 runs, 48 extra’s en 6 out tegen 53 runs, 37 extra’s en 4 out.

Quick heeft nu (met de donderdag meegeteld) twee wedstrijden gewonnen en één wedstrijd verloren. We mogen in de middag de finale spelen tegen ACC, volgens Tim een hele sterke ploeg.

Tijd voor de lunch, een enorme stapel boterhammen die gebroederlijk wordt genuttigd met een heel kordon kleine voetballertjes. Na de lunch was er nog ruim tijd voor uitrusten en voetjetik samen met spelers van Rood en Wit, want de andere wedstrijd duurde veel langer dan de onze. Later bleek ook waarom; ACC had met moeite 11 spelers bij elkaar gekregen en wilde ook persé met 11 spelers spelen.

De finale

Onze spelers worden al wat ongeduldig als ACC eindelijk weer op het veld komt. Er ontstaat dan ook nog wat onrust over het spelersaantal. Uiteindelijk wordt er besloten om 11 tegen 11 te spelen en krijgt Quick versterking van 4 R&W-spelers; Klaas, Alexander, Luuk en Julius. En niet de slechtste spelers zal later blijken. We wachten in spanning af hoe het zal lopen.

Quick wint de toss, en zet een mooie 84 runs op de kaart, aangevuld met 44 extra’s. Govert is weer de topbatter en gaat retired met 33 runs. Klaas houdt ook goed stand, maar wordt bij 24 runs toch gebowld. Feyo en Menno dragen ieder nog 10 runs bij, maar de anderen hebben wat meer pech. In totaal zijn er 2 run out, 2 uitgevangen, 4 bowled en 1 LBW. We eindigen op 128/20/9.

In de 2de innings zijn er 3 mooie vangballen van Kasimir, Klaas en Alexander. In de 12de over gaat ACC al over de 100 runs heen. Nog  8 overs om 28 runs te maken, dat lijkt een makkie voor ACC. De moeders aan de kant somberen wat en we bereiden ons voor op een nederlaag. Maar dan gaat het ineens veel moeizamer. ACC sprokkelt de runs bij elkaar, mede door enorm goede fielding van Isabel en Daan. Luuk, Hubert en Julius zetten hun beste bowler-kwaliteiten in. In de 17de over 2 uitjes. 121 runs na 18 overs, 126 runs na 19 overs. In de laatste over bowlt Menno. Dotje, dotje, 2 runs -NEE 1- want “1 short”. Daarna een wide, maar we zitten in de laatste over, dus die telt maar voor 1 en wordt overgebowld. We hebben een tie op 128. Nog 3 ballen te gaan…. Een dotje…. Een run out en de laatste…. Run out of niet? Het is een dotje of een run out, dus het maakt niet uit voor de stand; TIE!!

Er is consternatie alom en de hartslag van de scoorders is aanmerkelijk hoger. De umpires en de organisatie steken de hoofden bij elkaar. Wat te doen? Alle cricketkennis op en langs het veld weten geen antwoord, dus worden de reglementen er op na geslagen… Na enige tijd wordt het duidelijk, er wordt een superover gespeeld. Beide partijen spelen één over en mogen 3 batsmen en 1 bowler inzetten. Verder gelden de regels net als in de laatste over.

Omdat ACC de jager was, mogen ze nu beginnen met batten. Klaas bowlt voor Quick. De spanning is erg hoog, en de eerste bal is een wide. Daarna slaat ACC een run, stelen ze een by en slaan ze nog een run. Op de volgende bal is de eerste batsman Run out. De volgende opent met een 4. Daarna nog een run en een by en dan is het klaar. 10 runs voor ACC. Quick betreedt het veld met Alexander, Govert en Klaas. Na twee ballen is het al bekeken, want twee keer vliegt de bal voor zes over het clubhuis heen. Quick wint de finale van het Flamingotoernooi met 12 punten. Mede dankzij voortreffelijke hulp van R&W.

Voor de prijsuitreiking trekt Jaap van CTC De Flamingo’s speciaal even zijn jasje en dasje aan. Beide clubs hebben het heel spannend gemaakt, en iedereen krijgt een welverdiende medaille. Zilver voor ACC en goud voor Quick!

Tim verdient de credits voor de coaching en neemt de mooie beker mee terug naar Quick. Hij gaat snel zelf nog even lekker trainen.

Wij sluiten de dag af met een goed verzorgde BBQ. Het was een mooie dag voor Quick!