Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Van Tip & Run naar Smashcricket!

Gepubliceerd op 14 augustus 2017 door Cricket wedstri...

Met Tip & Run leren kinderen tussen de 5 en 7 jaar spelenderwijs de verschillende onderdelen van het cricket. Aan het einde van het Tip & Run seizoen kunnen de kinderen al batten, bowlen en fielden en hebben zij al deelgenomen aan een heuse cricket landencompetitie!

Voor kinderen vanaf 8 jaar is Smashcricket het logische vervolg op Tip & Run. Smashcricket speel je met een zachte bal en een plastic bat. En natuurlijk speel je dit bij Quick in één van de U9 teams!

Het leuke is dat het nieuw cricketseizoen al in januari start met trainingen op zondagochtend in de zaal. In de zaal leren de kinderen bowlen op het wicket, batten en spelen zij cricketspelletjes. Vanaf de maand april verplaatsen de trainingen zich weer naar buiten. Twee keer per week wordt er getraind door U9 en op woensdagmiddag zijn er competitiewedstrijden. De wedstrijden zijn onderlinge wedstrijden tussen de verschillende Quick teams, maar ook wordt er gespeeld tegen clubs uit de buurt zoals bijvoorbeeld HBS of HCC. Een wedstrijd duurt ongeveer 90 minuten en iedereen krijgt volop de kans op te batten. Dat is vaak ook precies datgene dat kinderen zo leuk vinden aan het cricketspel!

En natuurlijk wordt iedere wedstrijd afgesloten met een gezellig tea.

Naast dat cricket natuurlijk dé zomer teamsport is, zijn ook de individuele prestaties bij cricket heel belangrijk! Zo ontstaat er een leuke wisselwerking tussen presteren in een team en individuele prestaties!

Meer weten over Smashcricket? Bekijk dan hieronder een filmpje met uitleg.

 

Nu al aanmelden voor U9? Klik dan hier om je aan te melden. Je wordt dan op de hoogte gehouden over de start van de wintertrainingen. Meer informatie? Mail dan naar jeugcricket@quick.nl.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon